Thursday, 29 November 2012

Projek Baru

Hello, hello, hello..testing2 1,2,3
Oops lupa pulak... Assalamualaikum warga blog yg membaca.. miss Risna here...
ehem2... accually miss risna nk share sikit la tntang projek baru yg sedang miss risna jalankan ni..
first of all miss risna dh lama dh belajaq bt bantal tp yela.. malas..tmbah xde mesin jahit pulak tu... xkan la  nk jahit bantal pakai tangan pulak kn.. bila nk siap... lambt dan amat melecehkan, ade sesiapa ke penh jahit bantal pakai tangan...mmg tabik spring la kn... ok2..melarut plak miss risna  ni. nk cakap ni sebenarnye miss risna ade bt PROJEK BARU iaitu bt bantal yg bertemakan GAZA.. yela kn bila kita tgk sekrg ni saudara islam kita kat palestin, syiria dan negara islam yg lain dalam kesusahan, syahid, berjuang , xkan kita nk diam je kn.. berdoalah untuk mereka...tu dh kira kita menolong mereka..snjata org mukmin kn doa..selain tu kita tolong la pe yang kita mmpu.. so that why la knp PROJEK BARU miss risna ni ade kene mngena kn.. first kita beli la..bantal yg melambngkan GAZA.. harga Rm15 je..mahal x?? x kn?? dok beli tpup bagai tu lagi mahal kn...ni rm15 je.. rm10 akan miss risna masukkn ke tabung aman palestin untuk setiap bantal yang dijual.. so anda yg mmbeli tidak juga merasakan sia2..selain dari dapat pahala, dapat bantal pulak.. boleh dihias dibilik, dalam kereta, diatas meja ke or kat mne2 jela asal ia kelihatan  cantik dan sesuai.

bantal save gaza depan dan belakang bantal 

Ha macammane dengan yang miss risna bt ni?? ok x?? nampak ok x?? bantal ni kire bantal craf la..yg di reka oleh "Risna Simple Craf" ha spe tu? sure la miss risna kn..dh nama pun sme.. klo ade yg nk request nama pun boley jugak.. tp caj lebih sikit la ..mcam yg mmber miss risna oder ni.





custumer request

Ha ok x?? ala....ckp jela cntik, creatif, ,miss risna dh tw dah yg korang semua akan ckp bnda yg sme cm mmber2 yg ckp sblm ni.... alahhhhh... besa jela..x kembang pun..heheheh... so sesiapa yg agak berminat boleh la oder ngan miss risna ok.. okey agak penat menaip.. so miss risna nk caw dulu la... bertemu lagi.... remember... miss risna here..... tata titi tutu…




Some About Me

Ehem-ehem.. salam sejahtera semua.. bertemu kembali..cewah yoyo o je kn miss risna ni.

Ni nk kenalkan diri miss risna yg serba seadanya? Ha? Serba seadanya? Cmne pulak tu? Pe2 jela.. pastinya cerita miss risna ni x cm cerita korang. Penuh komplikated la senang citer. Nk mula dari mana yeh? Okey dari nama dulu la..ha kalo Nama asal Jamila Husna la. Nama pendek Jamna (gabungan Jamila dan Husna) kalo Nama komisyel: Risna ( gabungan nama ehem-ehem dengan Husna la) Tarikh lahir miss risna ni dalam identity card ialah pade 12 Mei (tahun tu rahsia sbb miss risna ni muda lagi) Asal miss risna ni dari peghak le mne lagi. Tu yg tuleh ni pun ghupe org peghak jugek ye dak? Klo ikut bilangan adik beradik dalam Keluarga ni miss risna merupakan anak tunggal tp....... ha tapi tu ade tw… tapi ade adik 4 orang… cmne tu? Pk la sndiri. Daghi sudut Pendidikan pulak miss risna ni sekolah le.. bukan le x sekolah, sekolah tadika penah, sekolah rendah penah, sekolah agama penah, sekolah menengah pun penah, masuk kolej lagi.. aik jangan pk penah tu masuk kejp je yeh.. semua pendidikan tu miss risna tamat belajo ye dan baru-baru ni miss risna grade dari salah satu kolej swasta dalam bidang Psikologi. Diploma je pun.. kire ok la tu kn? Ui panjangnye pengenalan diri.. ni baru basic je ni.. ade lagi… tp sebelum tu jom intai2 pic-pic miss risna..



ni masa miss risna umur 5 tahun dengan adik kedua

ni la adik-adik miss risna

 ha kire gmbo mase blajo kat kolej dulu la ni

ha ni kire gmbo habis belajo dh le ni

ok, ok dh byk gmbo dh tayang..cukup, cukup len kali nengok lagi yeh~ ape lagi nak tahu pasal miss risna ni? okeyla.. nk citer la sikit pasal warne yg miss risna gemo, ha miss risna ni suka beno warna pink, oren, ungu, byk lagi la warna yg miss risna suka tp paling suka PINK la. Hobi miss makan, kalau pasal mkan ni miss risna x kire la, mkn pe je yg sedap dimakan. cumenye miss risna ni x boleh makan jika makann tu mengandungi, halia yg berketui2 (x hanco), daun bawang, kayu manis, bunga cengkih, dan seangkatan dengannye la.. ha pas tu hobi miss risna pe lagi klo x tido (eee...x senonoh kan?) jalan2, termenung, makan angin la bagai.. cita-cita miss risna ni pn bnyak jugak antaranya miss risna nk jadi wartawan , penceramah bebas, pakar motivasi, ahli psikologi, cikgu pun boleh la tp choice yg terakir la tu.

ni kire pic terbaru miss risna 





kalo korang nk tahu sebenarnye miss risna ni suke bergambo jugak le.. tp bukan bajet cun ok.cz miss risna ni sedo diri.. kuang,kuang,kuang.. okeyla setakat sini saja pengenalan tntang miss risna.. jumpa lagi.. tata titi tutu











Bermula DiSini

Miss Risna

Ehem-ehem testing,testing.. ok jadik pun. Salam sejahtera semua... Hai kawan-kawan...miss risna nak menceritakan tentang sesuatu yang lawak (lawak ke??) hahah..gelak dulu la..erm...xdela lawak sangat...eh meh sini dekat sikit, dekat sikit muka tu ngan skrin komputer..lagi, lagi..opppsss dah,dah,cukup2. first of all thanks sbb dok jengok blog miss risna ni..Ha ni kali pertama miss risna nak menulis di blog. Al-amaklumlah selama ni xtw pun nk bt blog tu cmne..hahahah.. kolotkn? Anyway xpelah..belajar dri pengalaman..hampir 2 bulan lebih miss risna bertanyakan pada kawan2 tentg blogs tp semuanya xde masa..dorang kate nk bt blogs ni x boleh ajar dengan ckp je tapi kne tunjuk..jd dorg pun xde la masa yang sesuai untuk mengajar dan miss risna pun xde belajar..tp xpela..ni kan dh kire jadi..miss risna belajo sendiri je..hebat tak? hebat kan? ni pun miss risna men tibai je..ntah jadi ntah tidak..hahahhaha....ok..bertemu di lain hari...lepas ni nantikan miss menceritakan tentang latar belakang diri miss risna okey.. caw dulu.. tata titi tutu