Sunday, 30 December 2012

Kawin Laki Lebih Muda? apa ada hal ??

Selamat pagi kome…ha ni Miss risna nak kongsi sikit  satu kisah…Tadi ade mmber chat ngan Miss Risna, dy tye Miss Risna beberapa soklan le kn..soklan pertama dy 'pe pndapat ko aku kawin ngn laki yg lebih muda dri aku?' so Miss Risna pun tye le balik, muda sangt ke? dy kate 'dalam 5 tahun' then Miss Risna jawab, ooo, ok..so pe masalahnye pulak? (kot2 la dy ade masalah kn) then dy ckp 'xde la masalh pe, cume umur jela, nnti orng dok ngata aku kawin ngn laki yg lebih muda la, xsedar diri la, bla bla bla' ..Okey then Miss Risna pun tye dy balik la kan, spe yg ckp cm tu? Dy pun jawab la ‘causin, adik beradik, kengkawan, dan lain-lain la’ mendengar cerita dy ni Miss Risna pun cm nek angin sikit kn.. sbb tdi baru je pos status “manusia ni lebih ambik peduli akan kata-kata orang…….” 



So dengan ditambah beberpa soklan sikit, antaranya, cmne kenal ngn laki tu, cmne ngan laki tu, then sayang ke tidak?, boleh ke bahagia ngn laki tu kalau kawin nnti? dan jawapan yg diberikan adelah positif, akhirnye keluar kata-kata nasihat bercmpor dengan kebengangan… tak tahu la pendapat korang kan, tp pade pndapat Miss Risna la, peduli ape orang nk kate laki ko muda dari ko ke, xsedar diri ke, dh xde lelaki tua sikit atau sebaye ke, muda sesangt nanti laki ko muda , ko pulak dh tua and whatever la sebab yang nak kawin bukan dorang tp ko, yg akan memikul tanggungjawab pun bukannye dorang tp ko, yang nk sehidup semati, sekatil, sebantal, setilam, atau se ape pun bukan dorang tp ko, so why do you have to worry about the things that can be easily.. Orang kata cinta tu xkenal usia dh, dan ramai je orang kawin ngan laki yang lebih muda dari dorang, Miss Risna tgk elok je xde pe pun.. member2 Miss Risna pun ade jugak yang kawih ngan laki yg usianya jauh lebih muda, pe la yang nk diherankan sangt, tok sah peduli la pe ornag nak kata ni, mulut orang ni bukan boleh tutup cm mulut tempayan ye dak? Yg Miss Risna bengangnye ni la manusia cm Miss Risna cakpkan diatas tadi tu.. orang nk kawin ngn laki lebih muda pun nk komen.. ni kire dh parah la ni.. kepada yang kat lua sana tu yang mmbaca entry Miss Risna ni pikirlah.. Klau ase pilihan kita tu bagus dah, dh okey dah, yg pnting boleh mmbimbing, taat pada agama, xkisah la dy lebih tua ke, lebih muda ke, sebaya ke, go on je.. tok sah ambik kisah sangt ngn tanggapan orang, yg nk kawinnye spe? Pk la..ha yg lain tu pulak x yah la sibuk2 mmpertikaikan jodoh orang tu ngan spe, ingt semua tu dh jodoh yg telah ditentukan..mungkin tu jodoh dy.. kome yg xkawin lagi tu, carik jela jodoh baik2, yang dh kawin pulak jaga je la rumah tangga tu elok2..dok komen2 orang ni kawin ngan spe, kawin dengan orang tua ke , muda ke, peduli apa, doakan dorang kekal dan bahagia sudah.. sekian…

2 comments:

  1. hehe. sye xnak kawin dgn lelaki muda dr sye sbb perempuan lg cepat tua.. susah nnti. org lelaki ni bukan boleh kira sgt. :)

    ReplyDelete
  2. tu pendapat masing2... tp x jugak le..sbb orang kata kawin ngn laki muda ni kita akan nmpak muda dan laki tu yg akan nmoak tua..ade mmber miss risna ni umur dy 33 dh... laki dy umur 25..tp tgk muka laki dy cm 35 then umur mmber miss risna tu ala2 25 je.... klo xbgtw umur pmpn tu xcye miss risna dy lebih tua dri suami dy

    ReplyDelete